Home

Genieten van de lekkerste Italiaanse wijnen tijdens een op maat verzorgde wijntour met sommelier!

Winetour

 

De Grieken noemden Italië al ‘Oinotria’ dat wijnland betekent. Italië is een groot en divers wijnland met een grote hoeveelheid inheemse en internationale druivenrassen. Er is in Italië nauwelijks een gebied te vinden waar geen wijn verbouwd kan worden waardoor de diversiteit aan wijnen enorm is. Van droge witte tot stevige rode en lichte rosé’s tot zoete en rijke dessertwijnen. Het zonnige, warme en droge klimaat zorgt voor druiven die rijk zijn aan suiker. Over het algemeen zijn in het zuiden de wijnen dan ook wat zoeter. Het noorden van Italië is over het algemeen wat kouder en natter waardoor de wijnen daar wat lichter zijn. Twee druivenrassen van internationale allure zijn ‘de nebbiolo’ en de ‘sangiovese’. De sangiovese is in grote delen van het land aangepland en de nebbiolo is alleen in de Piedemonte te vinden.

 

We organiseren tours in diverse gebieden, net wat u leuk of lekker vindt, of waar u verblijft:


Chianti Tour: proeven van bijvoorbeeld Chianti Classico DOCG, Chianti Classico Riserva, Supertuscan, Vin Santo en Grappa.

 

Brunello Tour: In het prachtige stadje Montacino proeft u bijvoorbeeld de: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino, Brunello Riserva, Supertuscan.

 

Vernaccia Tour: In de omgeving van San Gimignano vindt u de prachtige Vernaccia wijn! Naast Vernaccia proeft u Grappa, Vin Santo en olijfolie.

 

E.e.a kan gecombineerd worden met een heerlijke lunch en bezichtiging van de stadjes. Prijs op aanvraag, dus neem gerust contact met ons op.Vakantiehuizen in Italië

Meld je aan voor de nieuwsbrief!