Home

Omgeving Val d'Orcia

 

De Val d’Orcia in het zuidelijke deel van Toscane, is misschien wel het meest adembenemende deel van de provincie. Het is ook niet voor niets in 2004 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. 

 

Villa montalcinojpg

 

Het glooiende gebied biedt zoveel prachtige vergezichten, dat je tijdens een autorit telkens weer moet stoppen om te genieten en het vast te leggen. De kleuren dit het landschap krijgt gedurende de seizoen zijn constant verschillend, maar even prachtig. Groen in het voorjaar, geel van het graan in de zomer, alle kleuren bruin in de herfst als de grond omgeploegd is en veel meer dan 50 tinten grijs in de winter. Wij worden er nog steeds iedere keer door gegrepen en het is ook onze favoriete gebied als we mensen de schoonheid van Toscane willen laten zien.

 

En we zijn niet de enige die zo enthousiast zijn, want al eeuwen lang proberen schilders dit landschap in een schilderij te vangen. En filmmakers gebruiken het landschap ook regelmatig, zoals o.a. te zien is in The English Patient, A Midsummer Night’s Dream, La Vita e Bella en Gladiator.

 

Casale Orcia 3Casale orcia

 

De belangrijkste stadjes hier zijn:

  • Montalcino, vooral bekend uiteraard vanwege de overheerlijke, maar prijzige Brunello wijn;

  • Radicofani, met een imposant kasteel dat je al van 50 km afstand kan zien liggen op de rotsen;

  • Castiglione d’Orcia, vlakbij de thermale baden van Bagni Vignoni;

  • San Quirico D’Orcia, als mooi startpunt van uw bezoek aan dit gebied;

  • Pienza, een prachtig oud stadje, in opdracht van Paus Pius II ontworpen als voorbeeld voor ideaal stedenbouwkundig ontwerp, in de 15e eeuw dan wel. Beroemd ook vanwege de Pecorino

Aan de westkant van de Val d’Orcia ligt de Monte Amiata, met 1732 meter de hoogste berg van Toscane, waar in de winter zelfs geskied kan worden!


Vakantie in dit gebied is echt een aanrader voor wie kan genieten van natuur, kleur en uitzicht. Rust en ruimte zijn hier sleutelbegrippen, maar met bovengenoemde plaatsen en Montepulciano en Siena in de buurt, is er zeker voldoende te zien en te doen.Vakantiehuizen in Italië

Meld je aan voor de nieuwsbrief!