Ontdek Napels met Iris & Joël

Na de stad Napels vele malen als toerist bezocht te hebben verruilden Nederlanders Iris & Joël het pittoreske Utrecht voor het chaotische Napels. Ze gaven hun geordende leven met twee fulltime banen en een piepklein appartementje in Utrecht op voor een groter appartement op vier hoog in de volkswijk Rione Sanità. Uiteindelijk rolden belandden ze in het toerisme, via een Napolitaanse vriend en startten Iris en Joël hun eigen bedrijf: Ontdek Napels. Hun missie is Nederlandse en Belgische toeristen te laten zien hoe mooi en bijzonder Napels is. Ze delen hun liefde voor de stad elke dag weer alsNederlandstalige locals in Napels.
Napels
Ontdek Napels met Iris & Joël
Ontdek Napels biedt verschillende soorten activiteiten aan, die je bezoek aan Napels nog leuker maken. Lees je mee?
  • Leer de echte Napolitaanse pizza bakken De pizza komt natuurlijk oorspronkelijk uit Napels. Bak je eigen authentieke Napolitaanse pizza in een pizzeria samen met een echte pizzaiolo.
  • Dompel je onder in het chaotische verkeer en leven van de stad tijdens de Nederlandstalige fietstour. Nederlanders en Belgen fietsen graag en dat kan ook in Napels, als je een klein beetje lef hebt.
  • Ontdek de wijk waar Joël en Iris wonen: volkswijk Rione Sanita. Of een andere kleurrijke wijk in Napels. Kom in contact met de Napolitanen en leer meer over hun cultuur, tradities en het leven. In de tours in de wijken komt van alles terug.
  • Proef de lekkerste Napolitaanse specialiteiten tijdens een Street Food of Dolci Tour. Napolitanen gooien nooit eten weg met alles valt altijd nog wel iets anders te maken. En dat zie je terug in het vele street food. Hou je meer van zoet? Je likt je vingers af bij de Napolitaanse gebakjes die je er vindt.
  • Leer alles over de legende van Maradona in Napels. De beste voetballer allertijden kom je overal in Napels tegen. Maradona is na dertig jaar nog steeds een god in Napels.
  • Rijd paard aan de voet van de Vesuvius Paardrijden op de Vesuvius, wie wilt dat nu niet? Na een prachtige tour kun je lekker relaxen met een wijntje op de ranch.
  • Dwaal door de eeuwen oude straten van Pompeii of Herculaneum met een Nederlandstalige gids. Het is lastig genoeg om de historie van Pompeii of Herculaneum uit je hoofd te leren. Met een Nederlandstalige gids hoef jij nergens meer aan te denken en alleen nog maar te luisteren naar de prachtige verhalen.
  • Ontdek Napels’ mooiste street art. Een originele Banksy, kunst van de Argentijn Bosoletti en vele andere mooie kunstwerken vind je terug op de muren van Napels.
Iris & Joël
Ben je op zoek naar iets speciaals? Laat het Joël en Iris gerust weten. Ook als je tips nodig hebt bij het organiseren van je gezinsvakantie, vriendenweekend of romantische getaway. Vanuit de prachtige Villa Mary in Nerano ben je binnen 1,5 uur met de auto in Napels. Je kunt ook met het openbaar vervoer vanuit Nerano Napels bereiken, trek hier minimaal 2 uur voor uit. Ci vediamo a Napoli?

Comfortvilla - Villa Expert BV is een Nederlands-Spaanse organisatie, opererend vanuit Hilversum in Nederland, maar met eigen vestiging in Begur, Costa Brava, Spanje.

Villa Expert
Van der Zaenlaan 44
1215 SJ Hilversum, The Netherlands

Villa Expert VZR-Garant lidmaatschap
KvK: 32140817
BRW: NL819971509B01