Wijn en eten zijn in Italië onlosmakelijk met elkaar verbonden.
‘De’ Italiaanse keuken bestaat eigenlijk niet. Elke regione, streek, stad en dorp kent zijn eigen specialiteiten en typische gerechten. Samen met de Italiaanse houding ten opzichte van eten en drinken vormt dit geheel
‘de Italiaanse keuken’.
Zo is de
Siciliaanse keuken te herkennen aan de Arabische invloeden, zoals een aantal specerijen en het gebruik van suikerriet. De Sicilianen hebben een gerecht dat heet ‘cusucu’, dit lijkt op de Arabische couscous maar dan met vis gemaakt ipv lam. In het noordelijke plaatsje Trieste vind je de Oostenrijkse en Hongaarse ingrediënten.
De
pizza komt oorspronkelijk uit
Napels en de risotto komt oorspronkelijk uit
Milaan. Toch zijn er een aantal constanten in de Italiaanse keuken, zoals de opbouw van een klassieke maaltijd, het gebruik van olijfolie en een groot aantal
ingrediënten.
We kunnen dit op diverse plaatsen voor u organiseren, of u sluit aan bij een cursus.
Neem contact met ons op voor prijzen en mogelijkheden!